Kertészkedjünk
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kertészkedjünk
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kertészkedjünk
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kertészkedjünk
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
hozatok ti is jó fözés sütés témát
Hozzászólások eddig: 8
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Fagyasztott csokoládébombák
2011-07-08 09:29:10, péntek
Hozzávalók 12 személyre:
* 25 dl CartedOr Csokoládé jégkrém
* kakaópor
* A csokoládékrém töltelékhez:
* 25 dkg tört feketecsokoládé
* 2,5 dl sűrű, friss tejszín
* 2 evőkanálnyi kristálycukor
Elkészítés:
Vegyünk 12 kis méretű jégkrémgombócot (dinnyés vagy kávéskanál segítségével), tegyük egy tálba, és helyezzük a mélyhűtőbe legalább 1 órára.
A csokoládékrém elkészítéséhez tegyük a csokoládét egy tálba. Öntsük a tejszínt és a cukrot egy edénybe, és melegítsük alacsony lángon. Addig kavarjuk, amíg a cukor felolvad. Öntsük a csokoládéra a tejszínelegyet, és hagyjuk néhány percig megolvadni. Keverjük óvatosan 10 percig, amíg a keverék kihűl. Amikor a jégkrémgombócok megkeményedtek, hempergessük bele őket egyesével a csokoládékrémbe, majd a kakaóporba.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
10 perces fánk
Hozzávalók:
2 pohár natúr joghurt, 2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, csipetnyi só.
Elkészítés:
Az összes hozzávalót kanállal összekeverjük, jól kidolgozzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd közepesen forró olajban kisütjük. Az első oldal sütésekor fedőt használjunk! Ha kisült, porcukorral és lekvárral tálaljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
A tészta hozzávalói
50deka liszt
1egész tojás
1pohár joghurt
3kanál olaj
1teás kanál só
2kanál cukor
1,8deci víz
3deka élesztő
1tojás a kenéshez
szezámmag, reszelt sajt
A tészta hozzávalóit kenyér dagasztó gépbe tesszük és a duplájára kelesztem.Kelesztés után 4egyforma cipót készítek.A cipókat kőr alakúra kinyújtom2-3mm vastagra. A sütőlapra sütőpapírt teszek és erre teszem kinyújtott tésztát ,és itt teszem rá a tölteléket.A következő tölteléket teszem rá.
2deci tejfölt apróra darált 25deka sonkát 10deka reszelt sajtot összekeverem, és a
kőr alakú tésztára rákenem .A másik lapot is kinyújtom és ráteszem a töltelékes lapra,.A kőr közepére egy 5-6cm átmérőjű poharat teszek amit kicsit lenyomok de a tésztát nem lukasztom át .Pizzavágóval a tésztát kőrbe vágom szeletenként, A pohár még mindig ott van.Amikor kőrbe vágtam a szeletkéken egyet kettőt tekerek.Egész tojással megkenem a közepére szezámmagot hintettem180fokon 10-15perc alatt megsült Nagyon finom könnyű a tésztája.
Focus kontaktlencse hihetetlenül olcsón!
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Hozzávalók
5tojás
20deka cukor
15deka vaj
20deka loszt
1csg sütőpor
15deka darált dió
2-3kanál kakaópor
Elkészítése
A tojás sárgáját a cukorral kikeverem,a vajat is hozzáadom azzal is jó habosra kikeverem.Majd hozzáadom a diót a kakaóport és a felvert tojás fehérjét.,és óvatosan a masszához keverem.Végül hozzáadom a sütőporos lisztet.Kivajazott őzgerincformába öntöm.és 170fokon lassan sütöm.Ez a mennyiség 2formához elég.Amikor kisült és már ki is hűlt Akkor csokit olvasztok és leöntöm.Nagyon könnyű és finom sütemény.Vaníliás pudinggal vagy lekvárral is kiváló.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
30deka liszt
20deka margarin
10deka porcukor
1csg sütőpor
1tojás sárgája
Az anyagokból tésztát gyúrunk 2lapot készítek belőle.Az egyiket kinyújtom a tepsibe teszem,közben elkészítem a túró tőlteléket
50deka túró
2kanál buzadara
1tojás sárgája
5deka porcukor
1citrom hélya és leve
mazsola
A túró anyagait összekeverem a tojás fehérjét is felverem és a túróhoz keverem.A lapot ami a tepsibe van vékonyan megkenem lekvárral.Ráteszem a túrókrémet és a másik lapot .180fokos sütőbe teszem A tetejére ha megsült 2tojás fehérjét gőz felett 15deka cukorral keményre verjük és csillag cső segítségével csíkokat húzok a tetején.A habra még lekvár csíkokat is teszek.80-100 fokos sütőbe teszem kicsit száradni kell a tetejének
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Elkészítés:
A csokoládét a tejszínnel és a Nutellával egybeolvasztjuk. Ezután az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben kihűtjük. Néhány órára hűtőgépbe tesszük.
Ezalatt előkészítjük a mogyorót.
Az egész mogyorókat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. (A serpenyőt kis lángon melegítjük, beleszórjuk a mogyorót, és állandóan rázogatjuk vagy kevergetjük, amíg el nem kezd érződni a mogyoró illata. A mogyorószemeket véletlenül se égessük meg!) A megpirított mogyorószemeket félretesszük.
Ezután a serpenyőbe beleszórjuk a durvára darált mogyorót és a porcukrot. Ezt is összepirítjuk kicsit ugyanúgy, mint az egész mogyorókat: állandóan kevergetve. A darált mogyorónál még óvatosabbnak kell lenni, nehogy odaégjen! A megpörkölt darált mogyorót is félretesszük kihűlni.
A csokoládémasszát kivesszük a hűtőből, robotgép habverőjével átkeverjük, és beolajozott kézzel kis diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyiknek a közepébe egy-egy szem egész mogyorót teszünk. A golyókat a pirított darált mogyoróban meghempergetjük és hideg helyre tesszük megdermedni.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Spagetti Konyhafőnök módra2
Hozzávalók:
30 dkg borjúhús vékony csíkokra vagy kockákra felszelve
50 dkg spagetti száraz tészta
só
őrölt bors
2 ek. olívaolaj
1 db piros kaliforniai paprika
2 db paradicsom
1 kicsi doboz sűrített paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
1 mk. csípős porpaprika
1 ek. méz
1 ek. petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
Először a tésztát sós vízben félkeményre kifőzzük,vízzel leöblítjük és leszűrjük.
A kaliforniai paprikát vékonyabbra szeljük,a paradicsomot is feldaraboljuk.
Egy nagyobb lábasban a felmelegített olajra rátesszük a felcsíkozott borjúhúst,kevergetve jól lepirítjuk,majd rátesszük a paprikát,paradicsomot,vöröshagymát,tovább kevergetjük,sütjük.
Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, csípős porpaprikát,ezzel is jól összesütjük,sózzuk,borsozzuk,tehát csak a sütés vége felé,majd 4-5 dl vízzel felöntjük,összefőzzük,jól össze fog sűrűsödni.
A végén hozzáadjuk a mézet és petrezselyemzöldet.
A kész borjúhúsos szószba keverjük a kifőzött tésztánkat és összeforraljuk,kb 5 percig kevergetve készre főzzük.
Reszelt sajttal vagy anélkül tálaljuk,ki hogyan szereti.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Bagolyvári sertésflekken /Ibolya
4 szelet sertéstarja
20 dkg savanyú káposzta
15 dkg gyulai kolbász
burgonya
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
csipős paprikakrém
olaj
A sertéstarjákat bedörzsöljük az összepréselt fokhagymával, sóval, borssal és a paprikakrémmel. A kolbászt felkarikázzuk (a héja nélkül) és olajon megpirítjuk. Ekkor beletesszük a káposztát és a babérleveleket is, majd felöntjük kevés vízzel, és így pároljuk tovább. A krumplit a héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, felszeleteljük, így egy tepsibe tesszük, és a sütőben pirosra sütjük. Eközben a hússzeleteket olajon megsütjük, majd a burgonyával és a káposztával együtt tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás